Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Raimo Heikkilä


Päivitetty 8.10.2017

Palkkani ei päätä huimannut ollessa 1981 kunnioitettavat 3293 markkaa. Virkamiehen leipä on pitkä mutta kapea.Tämä merkitsi, että minua oli lähesmahdotonta erottaa. Talvipakkasilla Kouvolan Töröstinmäellä kutakuinkin postijakelureittini puolivälissä tuli epäilys uravalintani oikeellisuudesta. Onneksi jakelureitilläni oli tavallista mukavampia postinsaajia. Piiripäällikkö Arvo Karjalainen teki oikean päätöksen määräämällä minut joulukuun alussa 1977 Kouvola 10 postikonttorin ylimääräisen postinkantajan toimeen. Postimieskurssin käytyäni 1978 mahdollisuudet uralla etenemiseen olivat olemassa. Hyvä kurssitodistus myötävaikutti siihen, että Kaakkois-Suomen postipiirin piiripäällikkö Matti Mansikkaniemi määräsi minut vuonna 1981 ylimääräisen postimiehen toimeen ja 1983 ylemmän palkkaluokan postimiehen virkaan.Postiliiton Kouvolan osaston TOIMINTAKERTOMUS 1977                                  

 

YLEISTÄ

Toimintavuosi 1977 on siirtynyt muistojen joukkoon. Yleisesti ottaen vuosi on ollut edellisen kaltainen. Työmarkkinoilla lamakausi on jatkunut, joskaan se ei laitoksessamme ole pahemmin vaikuttanut, paitsi ehkä virkatilanteeseen jonkin verran. Myös palkankorotusten ja hintojen nousun suhde on ollut työntekijöille epäedullinen. Mutta työtä sentään on edelleenkin kaikille riittänyt.

Pitkään esillä ollut laatikkoonkantoaluekiistakin, joka ehkä olisi vaikuttanut kantopuolen työllisyystilanteeseen, ratkesi keväällä työntekijäpuolen kannalta edullisesti ainakin toistaiseksi.

Lakkoja ja työnseisauksia ei vuoden aikana ole ollut, tosin uhka oli kevättalvella työehtosopimusneuvottelujen yhteydessä olemassa.

TOIMINTA

Vuosikokous oli ainoa osaston kokous. Ehkä osasto voisi toimia tehokkaamminkin.

Toimikunta on kokoontunut vuoden aikana 7 kertaa, Osanotto kokouksiin on ollut kiitettävä.

Postinjakajille järjestettiin tiedotustilaisuus 13.08. M. Ojalan mökillä, asiantuntijoina paikalla liiton toimitsija Kari Tamminen ja liittohallituksen jäsen Ritva Hietala.

Toimikuntaan ovat v-77 kuuluneet:

Puheenjohtajana Matti Ojala, varapuheenjohtajana Matti Mallat, sihteerinä on toiminut Pentti Johansson, rahastonhoitajana Matti Laine, tiedotussihteerinä Leo Savolainen.

Muina varsinaisina jäseninä Yrjö Suuronen, Reijo Oksanen, Riitta Tuominen, Osmo Heimi, Tauno Käyhty ja Pertti Karjalainen,

varajäseninä Enni Lempinen, Jouko Isomäki, Ainikki Liimatainen ja Hilkka Majander.

Toimikunta on kokoontunut yleensä Kouvolassa postitalolla, yksi kokous pidettiin M. Ojalan mökillä.

Osaston toiminta veikkausasiamiehenä päättyi n. 30 vuotta kestettyään toimintavuoden päättyessä lähinnä toimihenkilön puuttumisen takia.

JÄSENISTÖ

Osaston jäsenvahvuus vuoden alussa oli 155 ja vuoden lopussa 184, joten kehitys on mennyt oikeaan suuntaan.

Liittyneitä oli 32, eronneita 2, eläkkeelle siirtyi 2, kuoleman kautta poistui joukostamme Pirkko Ulmanen.

Osastomme jäsenvahvuus oli 31.12.1977 naisia 68 ja miehiä 116, eläkkeellä oli 4 naista ja 9 miestä.

EDUSTUKSET

  • Osaston edustajina Postiliiton 15:sta liittokokouksessa 20-23.6 toimivat Matti Ojala, Leo Savolainen ja Kalervo Mettälä.

  • Matti Ojala valittiin liittohallituksen varajäseneksi, joten osastomme ääni tulee seuraavan nelivuotiskauden kuulumaan entistä paremmin jäsenistömme asioista päätettäessä.

  • Itä-Suomen osastojen neuvottelupäiville osallistuivat Leo Savolainen ja Matti Ojala. 15.10.

  • Pieksämäellä järjestetyssä Kaakkois-Suomen osastojen neuvottelukokouksessa edusti osastoa Leo Savolainen.

  • Lisäksi osastolla on ollut edustajia eläketiedotus- ja työlainsäädännön tiedotustilaisuuksissa.

  • Osastoa edustivat Jyväskylässä automiesten neuvottelupäivillä Seppo Löytty, Seppo Lönn, Matti Mallat ja Auvo Valojää.

  • Telepuolen autonkuljettajien neuvottelupäivillä Haukiputaalla olivat osaston edustajina Matti Mallat ja Auvo Valojää.

KURSSIT

Kouvolan Ammatillisen Paikallisjärjestön tiedotussihteeri kurssille osallistuivat Leo Savolainen ja Matti Ojala.

RETKET

Viikkoa ennen juhannusta lähti osastostamme 16 jäsentä viikonloppumatkalle Tallinnaan. Onnistuneen matkan järjestelyistä osaston edustajana vastasi Leo Savolainen, josta kiitos hänelle.

Toimintavuoden 1977 lopussa toimikunta kiittää jäsenistöä hyvästä ja riidattomasta vuodesta ja toivottaa jäsenistölle ja valittavalle uudelle toimikunnalle onnea ja menestystä alkaneelle vuodelle.

 


© Raimo Heikkilä

©2018 Raimo Heikkilä - suntuubi.com