Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Päivitetty 25.5.2019

Raimo Heikkilä

 

SAK:n Kouvolan Seudun Ammatillisen Paikallisjärjestön edustajiston kannanotto 2002

PAIKALLISJÄRJESTÖ ON MUUTOKSEN TIELLÄ

"Työelämän ongelmia ovat pitkäaikaistyöttömyys, pätkätyöt, osa-aikatyöt, fuusiot, tasa-arvo ja työssä jaksaminen. Elämme jatkuvien yhteiskunnallisten muutoksien kourissa. Jatkuva yhteiskunnassamme vallitseva epävarmuus tuo mukanaan hyvin paljon ristiriitaisia tuntemuksia työyhteisössä. Ammattiyhdistystoiminta on yhteistyötä, yksi kehittämisen ja toiminnan jatkuvuuden tärkeimmistä arvoistamme. Yhdessä voimme vaikuttaa omiin etuisuuksiimme ja raivata tietä jälkipolvelle. Lähiaikoina on SAK:n selvityksen mukaan vapautumassa runsaasti paikkoja luottamustehtäviin. Osaston toimihenkilöillä on riittävät tiedot ja taidot perinteisestä ammattiyhdistys-toiminnasta. Näiden taitojen lisäksi tarvitaan myös uusien toimintatapojen kotiuttamista. Muutoksia tulisi tehdä ay-aktiivien ajattelutapaan.

Ammattiyhdistysliike on oltava muutakin kuin pelkkä vakuutuslaitos, mikä tarjoaa turvaa mahdollisen työttömyyden kohdatessa. Ammattiosastojen organisaatiot on perustettu palvelemaan jäseniä ja siksi avainavainasemassa on ne ammattiyhdistysaktiivit, jotka hallitsevat ammattiosastojen tehtäviä. Miten asioita on hoidettu aikaisemmin ei välttämättä enää herätä sellaista kansalaistoimintaa ja toiminnallisuutta ammattiosastoissa kuin aikaisemmin. Ammattiyhdistystoiminta joutuu kilpailemaan ihmisten vapaa-ajasta.

Moni ammattiyhdistysaktiivi on SAK:n ja omien liittojensa turvin saanut uusia yhteiskunnallisia tehtäviä hoitaakseen. Nyt nämä tiedot ja taidot on laitettava yhteiskäyttöön turvataksemme ammattiyhdistysliikkeen tulevaisuuden.

Paikallisjärjestö on valmis aloittamaan ammattiyhdistysliikkeen muutosvalmennuksen. SAK:n edustajakokouksessa käsiteltiin tulevaisuus-asiakirjoja. Asiakirjoissa suunnattiin SAK:n tulevaa toimintaa muuttuvassa yhteiskunnassa.

SAK:n Kouvolan seudun ammatillisen paikallisjärjestön toimintaa on kehitetty uusia toimintatapoja etsien. Toimistolle on palkattu osa-aikainen työntekijä ja yhteistyötä on kehitetty Kouvolan kaupungin nuorisotoimen kanssa. SAK:n Kouvolan seudun ammatillinen paikallisjärjestö on huolissaan yhteiskuntavaikuttamisen passiivisuudesta. Säilyttääkseen asemansa yhteiskunnallisena vaikuttajana ja uudistusliikkeenä on ylläpidettävä ja lisättävä jäsentensä vaikuttamismahdollisuuksiaan myös alue– ja maakuntatasolla. Tavoitteen toteuttamiseen paikallisjärjestö kehittää toimia, joilla liittojen ja ammattiosastojen tarpeet tulevat nykyistä paremmin huomioiduksi ja jäsenläheisemmäksi paikallisjärjestön toiminnassa".

SAK:n Kouvolan seudun ammatillisen paikallisjärjestön toimihenkilöiksi kaudelle 2002-2003 valittiin; puheenjohtajaksi Katja Airaksinen PAM-liitosta, varapuheenjohtajaksi Tauno Lindberg AKT:stä, sihteeriksi Nia Sairanen PAM-liitosta, taloudenhoitajaksi Raimo Heikkilä Postiliitosta.

Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin: Ilkka Harkema Rautatieläisten liitto, Lassi Sokura Rautatieläisten liitto, Markku Nuppola Rautatieläisten liitto, Ilpo Holopainen Rakennusliitto, Mika Päivelin Rakennusliitto, Jaakko Torikka Metalliliitto, Janne Hohti Metalliliitto, Asta Pokki TeVa, Seppo Siren KTV, Heikki Priha KTV, Ritva Hannola VAL, Ritva Laurén PAM Liikeliitto, Anu Peltola PAM HRHL, Mika Vanhatalo Puu- ja erityisala

Hallituksen varajäseniksi valittiin: Jorma Solla Rautatieläisten liitto, Reijo Pilli Rautatieläisten liitto, Ahti Honkanen Rakennusliitto, Marko Maho Rakennusliitto, Pekka Pajuvesi Metalliliitto, Tero Kelkka Postiliitto, Mauno Sorsa VAL, Arja Hasu-Ukko PAM Liikeliitto.

Tilintarkastajiksi valittiin Juha Koivula ja Marja Ulmanen, sekä varatilintarkastajiksi Annika Kurittu ja Keijo Tanska.

 

 


SAK päivät 2004

Oikealta Leila Oderma ja minä.

© Raimo Heikkilä

 


©2019 Raimo Heikkilä - suntuubi.com