Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Raimo Heikkilä

Tähän vuoteen päättyy tarinani postityöstä ja  ammatillisen paikallisjärjestöjen toiminnasta.

Lisää kiinnostusta sivuille tuo valokuvat noin sadan vuoden ajalta.

Esitän sydänmelliset kiitokseni ammattiyhdistysaktiiveille toiminnasta työntekijöiden työsuhteiden parantamiseksi sekä työntekilöiden edunvalvonnan eteen tehdystä työstä vuosina 1915-2006.

Kouvolassa vappuaattona vuonna 2019

Raimo Heikkilä

Erityiset kiitokset kuuluvat Raija Hasarille ja Mia Sairaselle. Ilman teidän työpanostanne nämä työelämän sivut eivät olisi mahdollisia.

1960-luvun alussa osastossa heräsi ajatus osaston 50-vuotishistoriikin aikaansaamisesta. Toimikunnan keskuudessa arvioitiin, että historiikkihanke tulisi olemaan varsin suurisuuntainen ja perusteellisia tutkimuksia sekä toimenpiteitä edellyttävä tehtävä. Sivutyönä ja harrastuksen omaisena se vaatisi runsaasti aikaa. Toimikunnan käsityksen mukaan historiahanke muodostui myös huomattavaksi taloudelliseksi yritykseksi, mikä todennäköisesti tulisi vaatimaan myös osaston rahallisia uhrauksia. Osasto ei voinut yksin silloisten rahavarojen niukkuuden vuoksi hanketta toteuttaa, joten muitakin vaihtoehtoja oli mietittävä. Työnantajalta, Postimiesliitolta ja muilta yhteistyökumppaneilta voisi mahdollisesti saada hankkeelle taloudellista tukea, pääteltiin osaston keskuudessa 1960- luvun alkuvuosina. Silloin hanke ei edennyt, mutta selailtuani osaston pöytäkirjoja ja valokuvia osaston 80-vuotisjuhlia varten, mieleeni tuli ajatus toteuttaa 1960- luvulta asti ollut ajatus historiikin toteuttamiseksi. Tämä kirja ei ole mikään kaiken kattava Kouvolan seudun Postin ammattiosastojen historiankirjoitus, vaan olen osastojen muistiinpanojen kautta pyrkinyt kertomaan ammatttiosastojen eri tapahtumista.


© Raimo Heikkilä

©2019 Raimo Heikkilä - suntuubi.com