Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KESÄPÄIVÄT KOUVOLASSA

Kaukana ovat ne ajat, jolloin nopeimmilla hevosilla varustetut kuriirit tanner pöllyten kiidättivät viestejä maasta toiseen. Nyt otamme taskusta pienen kännykän ja vaivatta tavoitamme sillä henkilön toiselta puolen maapalloa tai lähetämme viestin sähköisesti toiselle tietokoneelle hetkessä. – Kaikesta tästä huolimatta tutkimukset todistavat, että esimerkiksi paperin kulutus ei osoita vähenemistä. Sanomalehdet tiedonvälittäjänä säilyttävät paikkansa ja käteen saatu onnittelukortti ilahduttaa saajaansa entistä enemmän. Postin toiminta on muuttunut maailman mukana. Vaaditaan tehoa, varmuutta, tuotekehittelyä ja uusia logistisia ratkaisuja. Tämän tuloksena Kouvolasta lähetetty kirjekin saa nykyisin Lappeenrannan leiman! Hyvät postiliiton jäsenet! Olen varma, että tänä rajujen rakennemuutosten aikana itse kukin on joutunut miettimään työnsä merkitystä ja pinnistellyt saadakseen aikaan mahdollisimman hyvän tuloksen. Niinpä joskus on aika viettää vapaampaa aikaa myös kollegojen kanssa, virkistyä ja saada uusia voimia. Toivon, että teillä on siihen mahdollisuus Postiliiton kesäpäivillä kesäkuussa Kouvolassa.


Palanen Kouvolan historiaa

Kouvolan kaupunki toimii erityisen mieluusti isäntänä tässä mittavassa kokouksessa, joka suunnitelmien mukaan tuo paikkakunnalle peräti tuhatkunta henkeä ja perhekuntaa. Kaupunkina Kouvola on nuori, vaikka se saikin alkunsa jo vuonna 1875 Riihimäki-Pietari –radan pienestä lastausasemasta, kun Kymijokivarren suuret paperitehtaat markkinoivat tuotteitaan Venäjälle. Tänään Kouvola on alueensa ykköskaupunki ja hallinnon ja kaupan keskus. Yhdessä lähikuntien kanssa se muodostaa mainion kokonaisuuden, jossa kaupungin palvelujen ääreltä on vaivatonta päästä myös erämaaluontoon ja maaseutumaisemaan.

Kouvolan tapahtumat

Toivottavasti teillä kesäpäivienne aikana on mahdollisuus tutustua uudistetun kävelykeskustamme palveluihin, virkistyä Linnanmäen pikkuveljen, Tykkimäen Huvipuiston kauniilla alueella tai viihtyisissä puistoissamme. Myös Kouvolan tori saneerataan tänä kesänä entistä paremmin vastaamaan siellä asioivien toiveita. Lisäksi kesäpäivien aikaan vietämme kaupungin keskustassa kaksipäiväistä ”Kouvolan komia” –hanuritapahtumaa, joka verestää muistoja Kouvolasta harmonikkojen kaupunkina. Kävelykatu Manski saa näin toimia mittavan yleisötapahtuman päänäyttämönä. Kun tähän vielä lisätään viidettä kertaa järjestettävät Dekkaripäivät, ei ohjelmasta varmasti ole pulaa.

Tavataan kesällä Kouvolassa! Lämpimästi tervetuloa!


Aimo Ahti kaupunginjohtaja Kouvola

TILIITON KESÄPÄIVÄT VIETETTIIN KOUVOLASSA

Tykkimäen Terraario oli Suomen suurin matelija-talo. Terraarion asukkeja olivat mm. jättiläiskäärmeet, vesikilpikonnat, liskot, lintuhämähäkit sekä Niilin-krokotiilit. Huvipuiston monista kioskeista löytyi huvi-puistoherkkuja sekä suolaisen että makean nälkään. Tanssipalatsi oli yksi Suomen kesän suosituimmista tanssipaikoista, joka tarjosi tilavan lattian, upean näköalan ja tietenkin huippuesiintyjiä. Postiliiton kesäpäivien tansseissa esiintyy ”Rekkamies ”Matti Esko yhtyeineen.Tykkimäki Camping leirintä- ja retkeilyalue sijaitsee kivenheiton päässä huvi-puistosta. Leirintäalueen tarjontaan kuuluvat mökkien, leirintä- ja matkailuvaunupaikkojen lisäksi mm. kioski -ja kahviopalvelut, saunat ja savusauna sekä hyvä hiekkaranta. Eri harrastuspaikoilla voi mukavasti viettää päivää esim. pelaillen, retkeillen ja meloskellen.Tykkimäen maskotti on Kusti sammakko. Kusti - sammakko kulkee mielellään tervehtimässä huvi puiston kävijöitä kesäkauden aikana.

Kesäpäiville pääsi perinteisen helposti Postiliiton järjestämillä yhteiskuljetuksilla. Koko leirintäalue oli varattu kesäpäivien käyttöön. Tykkimäen vapaa-aikakeskus oli Kymenlaakson ja Kouvolan seudun vetovoimaisin perhematkailukohde. Tykkimäessä yhdistyivät iloinen huvipuisto, kiinnostava Terraario ja suosittu Tanssipalatsi sekä ympärivuoden toimiva leirintäalue, Käyrälammen rannalla. Ravintola Raveliinin seisovan pöydän antimista nautittiin rauhassa, joko ravintolan pöydän ääressä tai terassilla upeita maisemia ihaillen.

Tykkimäen vapaa-aikakeskus toivotti koko Postiliiton väen tervetulleeksi viettämään kesä-tapahtumaa. Kesätapahtuma alkoi klo 11 Tanssipalatsilla, Huvipuiston portit avautuivat postiliittolaisille klo 11.30 ja Campingilla oli luvassa erilaista tekemistä pitkin päivää. Ravintola Raveliini tarjosi seisovan pöydän Postiliiton tapahtumalaisille koko päivän.

Iltatilaisuus alkoi Ravintola Raveliinissa klo 20.00 ja ilta voi jatkua kesäyön puolelle Tanssipalatsin lattialla. Käytössämme olivat Kouvolassa hotellit: Cumulus ja Vaakuna sekä Kuusankoskelta Hotelli Sommelo. Myös Tykkimäen kesäpäivien tapahtumapaikalla oleva Camping Käyrälampi oli käytössämme. Majoittumisen yhteydessä kesäpäivien osanottajille jaettiin kätevät lippikset, sillä Tykkimäen huvipuistossa oli samanaikaisesti meidän kanssamme muitakin huvittelijoita. Näin erotuimme muista huvipuiston kävijöistä. Lippiksellä oli toivottavasti käyttöä kesäpäivien jälkeenkin.

Tanssipalatsi tarjosi tilavan lattian, upean näköalan ja tietenkin huippuesiintyjän ”Rekkamies”Matti Eskon yhtyeineen. Iltatilaisuus alkoi Ravintola Raveliinissa klo 20.00 ja ilta jatkui kesäyön puolelle Tanssipalatsin lattialla.

Kesätapahtuma alkoi klo 11 Tanssipalatsilla. Kesäpäivien järjestelyistä vastasivat Arto Sieranta Postiliitosta ja ammattiosastosta Tero Kelkka, Leo Leskinen, Sirpa Jääskeläinen, Terttu Laitinen ja Raimo Heikkilä.

Avajaiset juonsi Heikki Merivirta. Kaupungin tervehdyksen toi Kouvolan kaupunginjohtaja Aimo Ahti. Voikkaan Viestin Vatukat, 16–19 vuotiaan tyttöjen tanssiesitys oli monen mieleen. Postiliiton puheenjohtaja Esa Vilkuna toivotti osanottajat rentoon meininkiin ja TSL:n opintojärjestön Rallirinki esittivät rallit: Nostalgia ½ vuosisadan takaa, Ei mitään kohtuutta, Miten on, Totuuksia ja uhkakuvia ruuasta ja Saatiin euro. Järjestäjien puolesta tervehdyksen esitti osaston puheenjohtaja Tero Kelkka. Heikki Merivirta säestäjänään Matti Virtanen esittivät kupletteja. Matti Virtanen viihdytti myös Ravintola Raveliinissa. Huvipuistossa ja Camping-alueella oli erilaista tekemistä pitkin päivää. Kesäpäivälippis päässä oli oiva tunnistin kesäpäivä osanottajilla, sillä Tykkimäen huvipuistossa oli samanaikaisesti muitakin huvittelijoita. Kesäpäivien perinteiset lajit: tikanheitto, saappaanheitto ja petanque olivat myös Kouvolan päivillä mukana. Perinteiseen tapaan tikkakilpailuihin osallistuttiin runsaslukuisesti. Naisten sarjalainen Tuula Immonen Sorsakoskelta oli huikean ylivoimainen. Ainoana naisena hän heitti yli sata pistettä. Pirkanmaan Minna Pohja jäi hänestä 18 pistettä. Kolmas oli Sari Hämäläinen Osasto 120:stä. Miesten voitto sitten tulikin järjestävän ammattiosaston Pekka Laineelle. Anjalankoskelainen tikkamestari täräytti tuloksen 107, toiseksi tullut Jukka Hulkkonen Mikkelistä jäi kuuden pisteen päähän. Esko Karri jäi hänestä kaksi pistettä ja oli kilpailun kolmas.

Saappaanheitossa kilpailevat naiset, miehet ja lapset. Jouni Viljasen maailmanennätys 65,34 metriä joutuu Kouvolassa koetukselle. Helsingin kesäpäillä vuonna 2000 pisimmän saappaan kaaren heitti Ari Vauhkonen, 25,70 m. Saappaanheiton väline on joko oikean tai vasemman jalan kumisaapas, josta on poistettu suuremmi. Miesten heittovälineen koko on 43 ja se saa painaa 950-1050 grammaa. Naisten ja nuorten koko on 38. Lapsille on omat määräyksensä. Edellisillä Postiliiton kesäpäivillä Turussa heitettiin saappaan sijasta kännykkää. Joka tapauksessa Kouvolassa muistellaan saappaanheiton saloja ja harjoituksetkin on tiettävästi aloitettu.
Saapasta heitettiin hyvissä olosuhteissa, auringon hyväillessä osanottajia ja kannustajia. Miesten kilpailun ylivoimainen voittaja oli Aarno Rajala yli 30 metriä kantaneella kiskaisullaan. Yhtä ylivoimainen oli naisten sarjan voittaja Turun osastoa edustava Taina Hed.

Kilpailija voi piristyä pulahtamalla Käyrälampeen. Uimaranta on aivan kivenheiton päässä kilpailupaikoilta.Myös sisäistä virvoiketta on tarjolla ja tuskin aivan pienestä myötäisestä joutuu doping-testiin.

Petanque-mestaruus ratkottiin 3-henkisin joukkuein. Kaikki lajit kilpailtiin kesäpäivien pääpaikan eli Tykkimäen huvipuiston välittömässä läheisyydessä. Kilpailupaikkojen löytäminen ei tuottanut kenellekään ongelmia. Kilpailujen rasituksilta voitiin piristyä pulahtamalla Käyrälampeen. Uimaranta oli aivan kivenheiton päässä kilpailupaikoilta. Myös sisäistä virvoketta oli tarjolla ja tuskin aivan pienestä myötäisestä joutui doping-testiin.

©2019 Raimo Heikkilä - suntuubi.com