Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Raimo Heikkilä

 


2004

Vuonna 2004 ammattiosaston mökeillä oli hyvä kysyntä, Pahasaaren laajakallion mökkiä vuokrattiin 94 vuorokautena ja Suolajärven Suolaskilla oli vuokravuorokausia 82. Vuokraajia oli 22.Toukokuu ja Syyskuun aikana mökit olivat lähes käyttämättömiä.

Suur-Savon Sähkö-yhtiöt rakensi sähköjohdon, mikä päättyi mökin läheisyyteen pystytettävään pylvääseen. Liittymä valmistui 31.5.2004. Simo Töykkäri kaivoi kaivinkoneella sähkökaapeleita varten ojan, minne TKH-sähköistys veti sähköjohdot. Samalla Simo Töykkäri tasoitti ja laajensi piha-aluetta.

*

Ammattiosasto piti syystalkoot Suolaskilla ja Laajakalliolla lauantaina 9. lokakuuta 2004. Ohjelmassa oli koneellinen polttopuun sahuu ja – pilkkominen sekä haravointia. Moottorisahurit auttoivat isompien puiden sahauksessa ja Timo Paatisen kirves oli korvaamaton puiden halkaisuissa.
Ammattiosasto tarjosi talkoolaisille Terttu Laitisen valmistamaa kalakeittoa.. Suolaskin saunassa puhdistauduttiin talkoohiestä ja rohkeimmat kävivät kastautumassa järvessä. Talkoisiin osallistuivat: Raimo Heikkilä ja Elena Leskinen, Sinikka ja Seppo Vesa, Timo Paatinen, Matti Jaakkola, Terttu Laitinen, Tero Kelkka, Ari-Pekka Purrenheimo, Jukka Peippo, Tuula Nerkko ja Risto Vesalainen.

Markku Erolainen korjasi Suolaskin saunan vesihanan, siitä kiitos kuuluu Markulle. Raimo Heikkilä ja Jari Leskinen tekivät haponkestävästä putkesta Kouvolan AKK:lla Suolaskin laiturirappuset ja laiturin kiinnitykset.

Timo Paatinen laittoi Pahasaaren Laajakallion laiturin kuntoon. Mökkivastaavana toimi allekijoittaja Raimo Heikkilä.

 


1999

https://www.facebook.com/raimo.heikkila/videos/vb.100001445171557/534834779908023/?type=3&theater


 

1994

Osaston kesäpäivät pidettiin 13.8 1994 osaston mökillä Jaalan Suolajärvellä. Sää oli loppukesän mukainen, epävakaa, mutta lämmin.  Järjestelyt pelasivat ja kaikin puolin oltiin tyytyväisiä kesäjuhliin. Osaston jäsenten lisäksi tapahtumaan osallistuivat Postiliiton puheenjohtaja Juhani Heino vaimoineen, jakelun aluejohtaja Lauri Häkkinen, kuljetusta edusti Simo Saastamoinen, toimipaikkoja Päivi Vuovirta, Postin sisäisistä palveluista olivat Erkki Riuttala ja Tarja Metsälä sekä työterveyshuollosta Kaarina Tähtinen. Myös Postiliiton Kotkan osastosta oli edustusta. 


 1994

Juhlittiin Postiliiton puheenjohtaja Juhani Heinon johdolla

TIKKAKILPAILUN JOUKKUEKILPAILUN TULOKSET

I MATIAS ORAVA

SEPPO JÄRVINEN

LEO LESKINEN 124 PISTETTÄ

 

II RAIJA PAANANEN

PÄIVI VUOVIRTA

SIMO SAASTAMOINEN 99 PISTETTÄ

 

II TERO KELKKA

JANNE LEHTINEN

MARKUS PULSA 99 PISTETTÄ

 

 

TIKKAKILPAILUN YKSILÖTULOKSET

MATIAS ORAVA

54 PISTETTÄ

SIMO SAASTAMOINEN 49

TERO KELKKA 46

JANNE LEHTINEN 43

MATTI TANTTARI 40

ESKO HUOPAINEN 39

HEIKKI JOKISALO 37

LEO LESKINEN 36

TUIJA IKONEN 35

SEPPO JÄRVINEN 34

PÄIVI VUOVIRTA 34

LAURI HÄKKINEN 32

ERKKI RIUTTALA 32

TARJA METSÄLÄ 31

A-P. PURRENHEIMO 28

RAIMO HEIKKILÄ 26

RAIJA PAANANEN 16

MATTI HEIKKILÄ 13

IRMA HEINO 11

MARKUS PULSA 10

JUHANI HEINO 4

KAARINA TÄHTINEN 3

PEKKA VALLI 2

RISTO MARTTILA 0

 


1993

Yhteistoimintaa  

 

Vuonna 1988 tuli voimaan laki yhteistoiminnasta valtion virastoissa ja laitoksissa. Entinen virastodemokratia järjestelmä uudistui lakisääteiseksi ja työnantajaa sitovaksi yhteistoiminnaksi. Postissakin alettiin toteuttaa uutta yt-lakia. 1991 nimettiin uudet yt-ryhmän jäsenet eri yhteistoiminta-alueille. Uusina organisaatioalueina olivat kuljetusalue, jakelu- ja toimipaikka-alueet. Kouvolan Kuljetusalueen yt-ryhmään valittiin Postiliitto edustamaan valtakunnallinen pääluottamusmies Kari Kuosa, pääluottamusmies Raimo Heikkilä ja mikkeliläinen Pentti Kairavuori. Kouvolan jakelualueen yt-ryhmässä oli Postiliiton edustajina, Raimo Heikkilä, työsuojeluvaltuutettu Hannu Kajander ja kotkalainen Markku Kolsi. Sopimus työsuojelun yhteistoiminnasta postitoimessa astui voimaan 1.2.1991. Entisistä postialuekohtaisista työsuojelutoimikunnista siirryttiin kuljetusaluekohtaisiin ts-toimikuntiin.

POSTILIITON KAAKKOIS-SUOMEN ALUEJÄRJESTÖ

Postiliiton Tampereen osasto oli tehnyt 25.5.1970 pidettävälle liittoneuvoston kokoukselle esityksen liiton alueellisista toimintapiireistä. Vaikka osasto olikin piirijärjestöjä vastaan, Kaakkois-Suomeen perustettiin kuitenkin Postiliiton Kaakkois-Suomen piirijärjestö. Postipiirien lakkauduttua piirijärjestön nimi muutettiin aluejärjestöksi, minkä toiminta-ajatuksena oli toimia kiinteänä yhdyselimenä Kaakkois-Suomen Postiliiton ammattiosastojen välillä. Järjestö harjoitti ensisijaisesti alueen osastojen jäsenille suunnattua koulutustoimintaa ja - yhteistoimintaa osastojen kesken. Postiliiton aluejärjestöt eivät olleet rekisteröityjä yhdistyksiä. Järjestöjen merkitys kasvoi ennen liiton liittokokouksia, sillä aluejärjestöjen kautta valmisteltiin liittokokouksessa päätettäviä asioita. Liittovaltuuston- ja liittohallituksen jäsenten valintoihin aluejärjestöillä oli erittäin suuri merkitys.

 


1992

Vastavuoroisesti kotkalaiset olivat Pohjois-Kymenlaakson osaston kutsumana 15. elokuuta 1992 rantajuhlassa Suolajärvellä. Noin 40 Postiliiton PohjoisKymenlaakson osaston jäsentä ja kahdeksan kotkalaista naapuriosastolaista sekä Torsti Korhonen liiton toimistosta vaimoineen olivat tutustumassa Werlan tehdasmuseoon ja maistelemassa Suolajärven tunnelmasta. Tehdasmuseossa katsottiin pahvin valmistuksesta Werlassa esittelevän filmi ja kierrettiin tehdassali. Mökillä hanurin tahdittamana sai tanssitaitoiset tanssia. Makkara sekä sauna kruunasivat illan. Osaston puheenjohtajan Esko Huopaisen kyydittämänä matka sujui kitkattomasti ja mökki tielläkin bussi kulki millimetrin tarkkuudella. Pertti Karjalainen kertoi seikkaperäisesti ja huumori suupielessä mökin rakennusvaiheista. Tikkakilpailussa ei armoa tunnettu, kohteliaisuudesta vieraita kohtaan puhumattakaan. Illan tullen bussi suunnisti kotimatkalle. 

Vasemmalta kuvassa luottamusmiehet Heikki Jokisalo ja Heikki Juva 1992.

Postiautonkuljettaja Heikki Jokisalo oli pitkän linjan ay-aktivisti, hyväntuulinen, leppoisa sillanrakentaja eri työntekijärymien välillä.

3.2.1995 saatiin suruviesti Kotkasta. Ammattiosaston puheenjohtaja, varapääluottamusmies oli kuollut äkilliseen sairaskohtaukseen. ​

 

 


199​1

 

1991 Kouvolan postin eläkeläiset Suolaskilla. Järjestelyistä vastasi ammattiosasto.


1991

POSTILIITON KOUVOLAN- JA KUUSANKOSKEN OSASTOT YHDENTYIVÄT

 

Postiliiton Kouvolan ja Kuusankosken osastojen jäsenet päättivät yhteisessä kokouksessa 9. helmikuuta 1991 lakkauttaa ammattiosastonsa ja perustaa uuden ammattiosaston, Postiliiton Pohjois-Kymenlaakson osaston.

Yhdistymispäätöksiä edelsi kaksi vuotta kestänyt perusteellinen yhdentymisen haittojen ja hyötyjen selvittely. Kimmokkeen yhdistymisajatukselle antoi työnantajan muuttunut organisaatio sekä huoli ammattiosastojen pärjäämisestä edunvalvonnassa muuttuneessa tilanteessa.

Sommelon kokoustilat täyttyivät viimeistä paikkaa myöten kokousosanottajista. Milloinkaan aikaisemmin osastojen kokouksissa ei ollut näin runsasta osanottoa.

Kokouksen puhetta johti Kari Kuosa (vasemmalla), asiat paperille tallensivat minä ja Raija Peltola. Liiton terveiset toi toimitsija Arto Sieranta.​  

 

YHTEISTOIMINTAILTAA VIETETTIIN SUOLAJÄRVELLÄ

 

Toukokuun aurinkoisena päivänä 1991 osasto järjesti tutustumisen yhteistoiminnan merkeissä ja saunaillan osaston "majalla" Suolaskilla. Matka kohti Verlassa olevaa Suolajärveä alkoi iloisissa tunnelmissa. Väkeä karttui lisää matkan varrelta Kuusankoskelta ja Voikkaalta, loppumatkalla olikin koossa noin 30 henkilöä. Linja-auton viimeiset kilometrit olivat kapeasta mökkitiestä johtuen kehnonlaiset. Tuuria ja taitoa käyttäen selvittiin perille majalle. Tästä oli kiittämien linja-autoa kuljettanutta Esko Huopaista. Perillä odotti makoisat voileivät ja kahvit, joiden valmistamisesta ja tarjoilusta olivat huolehtineet Leo Leskinen ja Markku Ojala.

Tervetulotoivotuksien jälkeen kutsuvieraat, Kalervo Kero (vasemmalla kuvassa), Eeva Multanen kuvassa oikealla, Eero Pennanen, Kaarina Tähtinen, Teija Komulainen ja Kari Kuosa käyttivät puheenvuorot. Jumppari Taru Koskinen-Nöjd venyttelytti osanottajien lihakset vetreiksi ja veret kiertämään jäsenissä tehokkuudella, mikä sai raihnaisimmat osallistujat miltei liikuntakyvyttömiksi.

Makkaranpaistoa, tikkarikilpailua ja saunomista silmälläpitäen ilma oli mitä mainioin. Lisäksi tunnelmasta huolehti haikeasti soiva haitari ammattimaisesti soittavan Matti Virtasen käsissä. Innostuttiinpa yhteislauluunkin Päivi Vuovirran johdolla.


Osastojen yhdistymishalut eivät vain jääneet Pohjois-Kymenlaakson osastojen keskeiseksi selvittelytyöksi, vaan kiinnostusta oli myös kotkalaisilla edunvalvojilla. Oikeastaan Pohjois-Kymenlaakson osaston kohdalla olikin paluusta emo-osaston huomaan, sillä ennen Kouvolaan perustettavaa osastoa Kouvolan posteljoonit järjestäytyivät Kotkan osastoon.

1990-luvun vaihteessa Postiliiton Kouvolan osaston edustajilla olivat hyvät ja toimivat suhteet Kotkan osaston aktiiveihin. Muutoksien edessä kaikkien postilaisten oli puhallettava yhteiseen hiileen asuinpaikkaan katsomatta. Yhteisenä huolena oli Postin työpaikkojen säilyminen Kymenlaaksossa ja osasto toiminnan jatkuminen muuttuneessa työympäristössä. Pelkona oli osastojen näivettyminen. Työkulttuurien erot eivät olleet niin suuria, ettei asioista voitu puhua niiden oikeilla nimillä, tosiasiat oli myönnettävä ja vain yhteen hiileen puhaltamalla voitiin olla vastavoimana työnantajan pakkosanelulle.

 

Halusta yhdessä hoitaa asioita olivat osoituksena mm. Kouvolan osaston toimikunnan kutsuminen 31.1.1991 Kotkan osaston toimikunnan kokouksen vieraaksi ja 24.8.1991 tehty risteily Kotkan Kaunissaareen. Retkelle osallistui sulassa sovussa reilu bussilastillinen Anjalankosken-, Kouvolan- ja Kotkan ammattiosastojen retkeläisiä.

https://www.facebook.com/raimo.heikkila/videos/vb.100001445171557/1087074901350672/?type=2&theater


 

 

 

 

22.3.1964 Suolajärvellä pidetyn pilkkikilpalun voitti Pertti Leinonen 451 gramman kalansaaliilla. Suurin kala, painooltaan 121 grammaa, tarttui Auvo Valojään pilkkiin.

21.3.1965 pilkittiin Suolajärvellä. Mestaruuden 161g. ja suuremman kalan 65g. kilpailun vei Matti Pekkalin.

13.3.1966 Suolajärvi

2.4.1967 Suolajärvellä mestaruuden vei Pertti Leinonen ja 1968 Suolajärvellä Leo Savolainen.

8.4.1977 ja 19.3.1978 Suolajärvellä pidetyiden kilpailujen voittaja oli Pertti Karjalainen 2250g. ja 1145g.

 

Eräät Posti-Telen Kouvolan eläkeläisistä kokoontui Suolajärven majalle elokuisena iltapäivänä 1988 pohtimaan, että onko mahdollista oman kerhon perustaminen Pohjois–Kymenlaaksoon. Tilaisuuteen oli saapunut vieraaksi Lahden eläkeläiskerhon puheenjohtaja Reijo Kangasaho selvittelemään sikäläisen kerhon toimintaa.

Vilkkaan keskustelun jälkeen päätökseksi tuli, että kutsutaan Kouvolan postialueen eläkeläiset yhteiseen "palaveriin" päättämään kerhon perustamisesta. Osanottajat esittivät kiitokset vielä kerran Postiliiton Kouvolan osastolle järjestelyistä ja tarjoilusta Suolajärvellä.

Kerhon perustaminen ja suuntaviivat toiminnalle Iyötiin lukkoon" 5.10.1988 Postipankin tiloissa. Jäseniä kerhossa oli alkuvaiheessa viitisenkymmentä.

Seuran jäsenet kokoontuivat kuukausittain eri paikoissa ja ilahduttavan paljon jäseniä oli ottanut osaa näihin tilaisuuksiin. Aviopuolisot toivotettiin myös tervetulleiksi mukaan seuran toimintaan.

Kouvolan Eläkeläiskerhon ensimmäinen puheenjohtaja oli Matti Ojala, varapuheenjohtaja Pertti Karjalainen ja sihteeri Hilkka Etelävuori.

 

 

1980- luvulla Kouvolan Postin Kesäkotiyhdistys ajautui taloudellisiin vaikeuksiin, sillä yhdistyksen saama taloudellinen tuki ei kattanut yhä lisääntyviä menokuluja. 16.7.1991 pidetyssä kesäkotiyhdistyksen ylimääräisessä ja viimeisessä kokouksessa päätettiin yksimielisesti lopettaa yhdistys ja siirtää yhdistyksen sääntöjen 11§ mukaisesti yhdistyksen jäljelle jääneet varat ja kiinteä omaisuus Postiliiton Kouvolan osastolle. Suolajärven mökin säilymiseksi postin henkilökunnan käytössä, osasto maksoi Kesäkotiyhdistyksen velat ja sitoutui huolehtimaan mökin kunnosta ja isännöinnistä. Mökki oli vuokratontilla, sen johdosta vaadittava remontointi jäi vuosien saatossa vähälle. 

 


 

 

 

©2018 Raimo Heikkilä - suntuubi.com