Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Päivitetty 24.3.2019​​

 


Ammattiyhdistysliikkeen merkittävät toimet
1937
Kansaneläkelaki
1939
Vuosilomalaki, vuosiloma vakinaisissa töissä 5-12 päivää.

Aika

Edustustilaisuus

Osanottaja

16-17.5.1930

SPL:n vuosikokous, Viipuri

Hugo Ojala

1934

SPL:n liittokokous, Hämeenlinna

Emil Loikala

1937

SPL:n liittokokous,Turku 

V. Nuorivuori

 

 

 

Yrjö Suuronen kirjoitti
ammattiosaston 70-vuotiskronikassa 
"Kun 30-luku leijaili isänmaallista lunta, oli osaston rinnalla suojeluskunta. Sinnekin jäsenistöä kuului".
Suojeluskuntajärjestö oli Suomessa vuosina 1918–1944 toiminut vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö jakansalliskaarti, joka lakkautettiin Liittoutuneiden valvontakomission määräyksellä syksyllä 1944 fasistisena järjestönä.

1930-1939 TOIMIHENKILÖT

 

1930 Puheenjohtaja L. Nieminen, kirjuri ja rahas­tonhoitaja E. Bomanin, V. Suolanen, E. Loikala, E. Vierula, E. Repo ja K. Nyberg.

1931 Puheenjohtaja E. Loikala, varapuheenjohtaja E. Vierula, kirjuri ja rahastonhoitaja E. Repo, L. Nieminen, V. Suolanen, H. Ojala, E. Boman ja R. Nyberg.

1932 Puheenjohtaja E. Loikala, varapuheenjohtaja E. Repo, kirjuri ja rahastonhoitaja L. Nieminen, H. Ojala, E. Vierula, A. Mäkelä, E. Boman ja K. Nyberg.

1933 Ei toimintaa

1934 Puheenjohtaja E. Loikala, varapuheenjohtaja A. Mäkelä, kirjuri V. Nybergrahaston­hoitaja A. Mäkelä, L. Nieminen ja Kalle Nyberg.

1935 Puheenjohtaja E. Loikala, kirjuri V. Nyberg, rahastonhoitaja G. Käyrä ja L. Nieminen.

1936 Puheenjohtaja E. Loikala kirjuri V. Nuorivuori, rahastonhoitaja G. Käyrä ja L. Nieminen. 
1937 Puheenjohtaja postiljooni Emil Loikala, kirjuri V. Nuorivuori, rahastonhoitaja E. Repo ja P. Käyrä.

1938 Puheenjohtaja Emil Loikala, sihteeri Viljam Nyberg, taloudenhoitaja Seppo Vierula

1939 Puheenjohtaja E. Loikala, va­rapuheenjohtaja Käyrä, sihteeri ja rahastonhoitaja S. Vierula ja T. Leinonen.

SPY:n Kouvolan osaston edustukset 1930-1939

 

MIEHEMME POSTILJOONIYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSISSA 1930-1939

Edustajaksi Suomen Postijooni Yhdistyksen Viipurissa toukokuun 16-17 päivinä 1930 pidettävään vuosikokoukseen valittiin postiljooni Hugo Ojala. Osaston varoista päätti kokous maksaa edustajalle matkarahat, asunnon vuokrat ja päivärahoina Smk. 25:- päivältä.

Viipurissa pidetystä kokouksesta tuli yhdistyksen viimeinen. Viipurissa nimittäin hyväksyttiin järjestön perinpohjaisesti uusitut säännöt, joiden mukaan Postiljooniyhdistys muuttui Suomen Postimiesliitoksi ja vuosikokoukset joka kolmas vuosi kokoontuvilla liittokokouksilla. Kun edustajakokousten väli Suomen Postimiesliitossa pidentyi kolmeksi vuodeksi, pyrittiin tasapainoa keskusjohdon ja jäsenistön välillä säilyttämään uuden elimen, liittoneuvoston avulla. Sääntöjen mukaan maamme oli jaettu piireihin.

Yksi piirin kotipaikkana oli Voikkaa. Voikkaalainen Eino Antila oli yksi Postimiesliiton ammattiyhdistysaktiiveista useana vuotena.


Vuosi 1934 oli Voikan-Kuusankosken osaston toiminnassa merkkivuosi toimeliaisuuden suhteen. Silloin pidettiin arpajaiset osaston tulevan kesämajan hyväksi. Joka jäsen toimi kohdallaan itseään säästämättä. Arpanippu oli aina taskussa, oli sitten arki tai pyhä, oltiin kannolla tai iltaa ulkona viettämässä, niin aina myytiin arpoja. Silloin postipojan näkemistä jo alettiin kaihtaakin, sillä eihän monikaan olisi välittänyt ostaa useita arpoja, joskin ei kehdannut kieltäytyäkään. Arpoihin painetuista mainoksista saatiin maksettua painatuskulut. Pidettiin iltamiakin ja ainakin yksi päiväjuhla. Varmasti useampi jäsenistä sai silloin arpajaisista tarpeekseen, koska kukaan ei ole sen jälkeen ehdottanut arpajaisia pidettäviksi.

 
Valittiin postiljooni V. Nuorivuori edustamaan Kouvolan osastoon SPL:n liittokokoukseen 1937 Turkuun. Päätettiin antaa 150 mk päivärahaa 3 päivän edustustehtävään.

©​ Raimo Heikkilä

 

 

 

 

©2019 Raimo Heikkilä - suntuubi.com